Din ce în ce mai multe persoane își propun ca scop de activitate fizică zilnică 10 000 de pași.  Mai jos poți afla care sunt 10 beneficii ale mersului pe jos.

 1. Inima ta va fi mai sănătoasă. Activitatea fizică facută în mod regulat ajută la creșterea cantității de sânge oxigenat care este trimis către mușchi. Cu cât ești mai în formă, cu atât acest lucru se întâmplă mai ușor.
 2. Plămânii tăi vor deveni mai puternici, ca și mușchii care îi înconjoară.
 3. Îți vei îmbunătăți puterea de concentrare. Endorfinele eliberate în timpul activității fizice cresc cantitatea de sânge care se duce în creier și astfel funcția ta cognitivă va fi mai bună. Stresul și anxitetatea scad, cresc creativitatea, productivitatea și puterea de
  concentrare.
 4. Oasele tale vor deveni mai puternice. Activitatea fizică ajută la îmbunătățirea densității oaselor, reducând riscul de osteoporoză.
 5. Îți vei crește masa musculară și forța fizică.
 6. Ți se stabilizează nivelul de glicemie iar insulina va lucra mai eficient în corpul tău.
 7. Mersul pe jos te poate ajuta să îți scazi presiunea arterială.
 8. Îți îmbunătățești flexibilitatea și în acest timp postura corpului. În același timp vei simți cum scade numărul micilor dureri de peste zi, cum ar fi cele de spate.
 9. Îți va crește nivelul de energie. Nu vei mai simți aceeași oboseală deoarece circulația sângelui se îmbunătățește.
 10. Datorită hormonilor care se eliberează în timpul activității fizice și anume endorfina, dopamina și serotonina starea ta de bine va crește.

Dacă nu ai timp pentru activități fizice, le poti introduce în rutina ta zilnică. Mergi pe jos sau cu bicicleta pe distanțe mai scurte. De
exemplu dacă locuiești la câțiva kilometri de birou, ai putea pleca mai devreme de acasă pentru a te deplasa pe jos până acolo. Urcă scările, nu mai folosi lifturile. Urcatul scărilor este o activitate cardio foarte bună. Plănuiește cât mai multe activități în aer liber.

Sursa             https://www.readersdigest.ca/

Foto credit   https://www.dreamstime.com/

Preturi  

Livrare